Bemutatkozás | Versenyek, programok | Hírlevél feliratkozás | Oktatóink | Edzések | Bérelhető fegyverek | Csomagok, árak | Kapcsolat

 
 
Salamon Tímea

 

Ha az IPSC (International Practical Shooting Confederation) lövészet szóba kerül akár Magyarországon, akár külföldön, a név, mint Salamon Tímea sokaknak ismerős lehet. Munkámból kifolyólag 2000 óta találkozom fegyverekkel, de hobbi valamint versenyzés szempontjából 2008-ban kezdett el foglalkoztatni jobban a sportág megismerése. Kezdetben hazai IPSC versenyeken, majd később a környező országok nemzetközi versenyein indultam. Mostanra sikerült elérnem azt, hogy Világbajnokságon, Európa-bajnokságon vehetek részt, és képviselhetem Magyarországot a világ különböző pontjain. A versenyzői kategóriám production (gyári), amiben női országos bajnoki címem van. Nemzetközi versenyeken dobogós helyezéseket, valamint 2013-ban EB 10. helyezést értem el. A további tervek sem kicsik, minél több nemzetközi versenyen szeretnék részt venni, valamint az ősszel Amerikában megrendezésre kerülő Világbajnokságon eredményesen szerepelni. Sajnos itthon nem túl népes a női mezőny, ezért elsősorban hölgyek részére szeretném az edzés, felkészülés élményét biztosítani, és elérni azt, hogy az IPSC lövészetbe egyre több hölgyversenyző becsatlakozzon, és megtalálják benne azt az örömet és kihívást, amit nekem már sikerült!

"A versenylövészet valami olyan, amit az ember vagy szeret, vagy nem képes megérteni. Az eltelt évek alatt barátok és családtagok kérdezték tőlem, miért fektetek annyi erőfeszítést a sportba. Nincsenek pénzdíjak, és soha nem is lesznek. Lehetsz többszörös világbajnok, továbbra is ismeretlenül és csődben. Viszont a szituációs lövészet ennél nagyobb személyes díjat nyújt, és ez a mélyen belül található elégedettség, amit az ember a kiváló teljesítményből nyer a kemény munka és a teljes odaadáson keresztül. Számomra erről szól az IPSC lövészet - a kiválóságra törekvésről, annak legtisztább formájában."

Saul Kirsch

 

 

Copyright © 2013 GEPÁRD LŐTÉR